Podrška srpskim preduzećima

Bez autora
Jul 31 2011

Za kreditiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je 10 miliona evra. Novim investicijama, EBRD pojačava svoju podršku realnoj ekonomiji u Srbiji sa namerom da pomogne srpske kompanije u njihovim pokušajima modernizacije i unapređenja proizvodnje.Kreditna linija će se realizovati preko Banke Inteza a.d. Beograd, kao deo šire regionalne podrške EBRD privatnom sektoru na Zapadnom Balkanu. Kredit je namenjen poboljšanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća koja čine 90 odsto privrede Srbije.

Podrška srpskim preduzećimaEvopska banka za obnovu i razvoj odobrila 10 miliona evra za kreditiranje malih i srednjih privatnih preduzeća u Srbiji da bi im pomogla u pokušajima modernizacije i unapređenja proizvodnje.

Za kreditiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je 10 miliona evra. 

Novim investicijama, EBRD pojačava svoju podršku realnoj ekonomiji u Srbiji sa namerom da pomogne srpske kompanije u njihovim pokušajima modernizacije i unapređenja proizvodnje, navodi se u saopštenju banke.

Kreditna linija će se realizovati preko Banke Inteza a.d. Beograd, kao deo šire regionalne podrške EBRD privatnom sektoru na Zapadnom Balkanu.

Kredit je namenjen poboljšanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća koja čine 90 odsto privrede Srbije.

Ta preduzeća će imati pristup srednjoročnom i dugoročnom finansiranju, što će im pomoći na tržištu i omogićiti investicije.

Prema izjavi Draginje Đurić, predsednice Izvršnog odbora Banke Inteza, ta banka je jedna od najaktivnijih u odobravanju subvencionisanih kredita za korporativni sektor u Srbiji.

Banka Inteza Beograd je do sada u kredite privatnim preduzećima plasirala ukupno 1,16 milijardi evra.

Kreditne linije i subvencije podržavaju tehničku saradnju koju obezbeđuje EU u okviru Instrumenata za pretpristupnu pomoć i fondova za Zapadni Balkan.

EBRD je investirala u Srbiju oko 2,5 milijarde evra u više od 150 projekata ukupne vrednosti šest milijardi evra. Prioriteti EBRD-a u Srbiji su korporativni i finansijski sektor, i infrastruktura. EBRD je u vlasništvu 61 zemlje i dve vladine organizacije.

Ta banka podržava razvoj tržišne ekonomije i demokratije u zemljama od centralne Evrope do centralne Azije.

Banka Intesa je članica grupacije Intesa-Sanpaolo i ima 1,5 miliona klijenata, građana i preduzeća. Sa neto iznosom bilansa stanja od 3,2 milijarde evra, ukupnim depozitom od 1,9 milijardi evra i ukupnim plasmanima od preko 2,2 milijardi evra, ta banka je lider na listi najvećih banaka u Srbiji, navodi se u saopštenju EBRD-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik